Ceasul – Un simplu accesoriu de vestimentatie?


Share Button

Mai ții minte primul tău ceas de mână? Cât de important mai este pentru tine un ceas de mână? Mai porți așa ceva? Acum e foarte simplu să-ți scoți telefonul și să vezi cât este ora și pe deasupra dacă ai și un smartphone mai vezi si starea vremii plus alte mesaje.

Eu nu cred că aș putea să rezist fără ceas la mână. M-am obișnuit cu el și când mai plec în grabă la servici și-l uit pe noptieră, mă chinui toată ziua. Este ciudat cum un lucru atât de banal îți poate crea așa multe neplăceri.

          Acu două seri un amic se plângea că și-a rupt cureaua de la ceas și că ii este greu fără el… deși telefonul era pe masă – prietena mă roagă de 3 luni de zile (dacă nu cumva de jumatate de an) să merg să-i schimb bateriile ceasurilor – e grav.

         Fie că sunt ceasuri la 100 de lei sau la 3000 de lei am ajuns să depindem fiecare minut din viața noastră de ele. Degeaba ai ceas la calculator dacă nu e însoțit și de un ceas pe perete, nu?. Sau la tine nu e cazul? 1365362_62188970 (1)

         Azi spunea la știri că iPodul ar putea ”muri” în viitorul apropiat pentru că telefoanele sunt din ce în ce mai șmechere și au preluat și această funcție de player. Este oare cazul? Eu cred că iPodul mai are încă viață lungă… doar că vor suferi unele modificări. Așa cum ceasul de buzunar a fost înlocuit în timp de ceasul purtat la mână așa și iPodul cred eu ca va fi reinventat.

       Și uite cum am plecat de la un articol despre ceasuri de mână și am ajuns la ceasuri de buzunar, de perete și la iPoduri.  Sunt curios câți dintre voi mai aveți și mai purtați ceasuri.

Primul meu ceas a fost un Montana cu 16 melodii. Celebrul ceas pătrat, greoi cu brățara metalică cu alarmă și cronometru. Acum am  un Sector SGE 100  și nu cred că mă voi putea dezlipi de el curând.

Oricare ar fi motivul tău de a purta un ceas important e să rămâi mereu punctual.

,

 1. #1 by Liliana on March 24, 2014 - 9:24 pm

  m-am grabit sa raspund pe fb citind doar titlul articolului. in orice caz nu am gresit. nu e dor un accesoriu si cu toata tehnologia avansata a unui celular, mi se pare mai practic sa te uiti la ceasul de la mana decat sa scoti celularul sa vezi ora! cu atat mai practic cand esti la volan!!! parerea mea!

 2. #2 by Ovidiu on March 25, 2014 - 7:55 am

  Salut!
  Stii cum a picat articolul tau? Ca si picatura de apa in desert.
  De anul trecut incerc sa-mi schimb bratara la ceasul meu actual Claude Valentini Superior Sports, dar fiind una mai speciala nu am gasit una care sa-mi placa (nu chinezarii) si desi ii pusa la maxim parca ma strange.
  Eh..din Ianuarie mi s-a pus pata sa-l schimb. Si acum stau si eu sa ma gadesc ce sa aleg. Un Tissot PRC 100 silver sau un Boccia.
  Primul meu ceas a fost tot un Montana cu alea super 16 melodii, dar cel pentru care am strans bani si inca am (nefunctional) si mi l-am dorit foarte mult atunci a fost un Orient mecanic.
  Cand plec dimineata de acasa fara ceas, ma uit la mana de 10 ori pe zi. Desi..la birou, la masina, la telefon, acasa peste tot sunt ceasuri .. tot la mana ma uit.
  Acum ma tot bate gandul la Tissot si la Boccia Titanium la pret. Tu ce zici?

  • #3 by Alexandru Taradaciuc on March 25, 2014 - 3:20 pm

   Ambele modele sunt fumoase. Daca ai bani Tissot merita fiecare leu… dar cred ca si Boccia e destul de ok.

   Uite aici un Boccia Titanium: http://bit.ly/1gVD3m9
   Si aici un Tissot PRC100 – http://bit.ly/1msIilz

(will not be published)